Resepi Ayam Daun Selasih

Posted on

Resepi ayam daun selasih%A Terbaru 2018

  • Resepi ayam daun selasih%A Paling Sedap
  • Resepi ayam daun selasih%A Simple
  • Resepi ayam daun selasih%A Lazat Sangat
  • Resepi ayam daun selasih%A Dari Sahabat Handai
  • Resepi ayam daun selasih%A Nenek
  • Resepi ayam daun selasih%A Tradisional

Daging dengan daun selasih atau Daging Kaprau. Tetapi apabila Resipi yang Kjee dapat, guna isi ayam bahagian dada. Tetapi entahlah .Kat dapur Along, K.Nor tertarik dgn resipi AYAM DAUN SELASIH MASAK CILI HIJAU. Kebetulan semua bahan ada kat dapur, jadi K.Nor .SAMBAL AYAM DAUN SELASIH Dapur Tanpa Sempadan. dengan nasi lemak pun tak jadi masalah. Nak resipi? Boleh semak di bawah ini..Resipi dalam kategori ringkas dan senang masak, bahan pun tak UNTUK SAMBAL AYAM DAUN SELASIH Keluarkan minyak dan .Sambal Ayam Daun Selasih Resepi tun telani. Bahan kg ayam gaul garam kunyit n goreng garing bj bawang besar tumbuk ulas .Khas buat pengamalt eat clean Eray mahu kongsikan satu resepi yang WOW Rasanya manis pedas dan segar sekali Nama diberi Ayam .Assalamualaikum okay lah just nak kongsikan resepi ayam yang Masukkan daun selasih yang telah dipetik petik dan dicuci bersih..

Tapi korang tambah je daun selasih di penghujungnya. Golekkan daun selasih ke dalam masakan seketika dan padam api. Buatlah pedas sikit sebab lagi pedas lagi sedap. Tadi Kjee guna cili api hijau jer sebab tak ada stok. Kalau ada yang merah atau campur sikit cili hidup, lagi cantik warnanya..Panaskan minyak dalam kuali, anggaran camca besar, tumis bawang putih hingga harum, masukkan cili kisar dan masak hingga garing, masukkan belacan. Kacau rata, tambah isi ayam yang digoreng tadi, capsicum merah dan hijau. Kacau rata. Tambah sos ikan, gula dan daun selasih.. Setelah agak garing, masukkan hiriisan daging ayam yang telah diperap dan goreng hingga daging kecut. Kemudian masukkan kicap manis dan sos cili dan terus goreng. Masukkan daun selasih yang telah dipetik petik dan dicuci bersih. Kemudian masukkan baki labu bawang besar dan goreng hingga bawang nampak layu. Padamkan api dan hidangkan..Tertarik nak buat ayam daun selasih ni terpaksalah cari kat pasar kalau tak ada daun selasih taklah dinamakan masakan ni daun selasih kan. Sungguh senang nak masak masakan ni sekejap ajer dah siap bila dah prepare bahan bahannya..Resepi Ayam Daun Selasih Referensi artikel tentang Resepi Ayam Daun Selasih terbaru dan terlengkap. Blog tentang resepi mee simple, mudah dan sedap ini memberikan informasi seputar resepi mee kari, resepi mee goreng, resepi mee hailam, resepi mee bandung, resepi mee rebus, resepi mee udang, dan banyak lagi..Khas buat pengamalt eat clean, Eray mahu kongsikan satu resepi yang WOW. Rasanya manis, pedas dan segar sekali. Nama diberi Ayam Masak Daun Selasih..Ayam Thai Daun Basil Selasih Cheezy Chicken Toast Cup Mee Rebus Klate Ketupat Inti Serunding Daging Muffin Pisang Bercoklat dgn Caramel Sambal Hijau Keli Oreo Milkshake Bistik Daging Terlajak Larisss Tempahan Mini Burger Kuetiaw Ladna Osemm Ayam Masak Prune Salatah Hara Nasi Karot Terlajak Sedap Sliders Potato Bun .Daun Selasih seberapa byk yg suka Garam CARA Panaskan beberapa sudu minyak tumis bahan tumbuk* sehingga wangi. Masukkan serai, halia, bwg besar kacau sebentar. Masukkan ayam, sos ikan, sos tiram kacau sebati. Masukkan sedikit air supaya tidak melekat di dasar periuk. Tutup sehingga ayam betul masak. Tambahkan garam jika tidak cukup masin..